Evenimente / Știri

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Origini

 

Puține cărți i-au ținut cu sufletul la gură pe cititori așa cum au făcut-o cărțile lui Dan Brown, care îl au în centru pe Robert Langdon. De la revelațiile din Codul lui da Vinci, la conspirațiile din Simbolul pierdut, cărțile lui nu și-au dezamăgit cititorii și au depășit de fiecare dată așteptările editorilor. Apărută în 2017,  Origini a ocupat prima poziție în topul celor mai vândute cărți de ficțiune în Statele Unite și s-a clasat pe primul loc și în Europa, la începutul anului 2018. În cazul în care nu ai citit încă Origini, ultima carte publicată de Dan Brown, iată câteva lucruri pe care e bine să le știi:

  1. Acțiunea cărții se petrece în Spania, o țară cu o istorie bogată, cu o artă și o religie care au influențat cultura Europei.
  2. Unele dintre personajele importante din carte sunt nou-venite în lumea lui Robert Langdom. Apar, deci, colegi noi dar și rivali necunoscuți. Cartea începe cu prezentarea milionarului Edmond Kirsch, om de știință, un geniu în computere și fost student al lui Langdon. Acesta a inventat un dispozitiv care poate schimba felul în care înțelegem lumea.
  3. Numele personajului a fost inspirat de John Langdon, specialist în arta tipografică, cunoscut pentru ambigramele sale complexe, și care apare în Îngeri și Demoni
  4. Este primul thriller în care Langdon se află în fața unor opere de artă modernă.
  5. Paradoxala întrepătrundere dintre știință și religie l-a fascinat dintotdeauna pe autor – un lucru poate nu atât de surprinzător pentru fiul unei cântărețe la orgă și a unui profesor de matematică.
Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele