Evenimente / Știri

Basmul fotbalului – o declarație de dragoste

 

„Basmele se născocesc, se povestesc și uneori se mai și scriu. Cred că atunci, în 1969 eu am reușit să încep să scriu acest basm. Mi-am dat seama abia după ce am isprăvit cartea, în urmă cu câteva luni. Cred că e nevoie de povești, de basme, cred că e singurul remediu pentru înstrăinarea de astăzi, pentru deculturalizarea de astăzi. E bine să fim copii și să ascultăm basme. Este antidotul pentru depresie: statisticile anunță cifre alarmante referitor la această maladie modernă.” (Marian Nazat, la evenimentul de lansare de carte organizat de Biblioteca Județeană Ovid Densușianu Hunedoara-Deva, sâmbătă, 16 iunie)

Împreună cu jurnalistul Marius Mitran, Marian Nazat ne oferă un adevărat Basm al fotbalului – o descriere microscopică  a vieții fotbalului românesc și internațional – care ne poartă prin istoria acestui sport, ne aduce în atenție fotbaliști celebri, ne amintește de campionate, de meciuri memorabile, de faze de joc excepționale. Totul este atent documentat, scris cu farmec dar și cu rigoarea unei atente observații, izvorâtă dintr-o mare pasiune față de fotbal.

„Știam că domnul Marian Nazat este un avocat , un jurist extraordinar, un analist atent și lucid al vieții politice românești. Dincolo de acest profil profesional, domnul Nazat ni se relevă în aceste două ample volume ca un excepțional cunoscător al fotbalului, un împătimit al sportului rege, al cărui talent îl plasează alături de mari condeie din domeniu: Radu Cosașu, Ioan Chirilă.” (Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene Ovid Densușianu Hunedoara-Deva)

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele