Evenimente / Știri

Mesajul lui Grisham adresat cititorilor din lumea întreagă

Dragă cititorule,

Acum 30 de ani, când am scris Și vreme e ca să ucizi, nu mi-am închipuit că vor urma atâtea altele după acest roman. Nici acum nu știu, ca să fiu sincer.

Ziua răzbunării e romanul cu numărul 40 și, ca să sărbătorim această cifră rotundă, îi voi duce pe cititori acolo unde am început, în Ford County, Mississippi. Cu toate acestea, cartea este foarte diferită de celelalte, în primul rând pentru că acțiunea are loc înainte să mă nasc.

În urmă cu mulți ani, am auzit despre o crimă fără sens petrecută într-un orășel din apropiere. Un bărbat apreciat în comunitate își ucide un prieten, și el o personalitate a locului. Motivul acestei crime nu este nici astăzi cunoscut. Povestea aceasta m-a urmărit de atunci și pentru că nu aveam toate datele, am făcut ceea ce face orice scriitor. Am „furat-o” și am completat spațiile goale. Adevărul este că nu știu ce s-a întâmplat cu adevărat. Ceea ce știu este că mi-a plăcut enorm să-mi închipui cum ar fi putut decurge lucrurile. Era o poveste prea bună ca să o ignor.

Sper că te vei bucura cititind-o. Între timp, eu pregătesc romanul cu numărul 41 (The Guardians, lansată pe 15 octombrie în Statele Unite).

  JOHN GRISHAM

O descriere a celui mai recent roman al lui găsiți pe: https://www.raobooks.com/product/ziua-razbunarii/.

Iar un fragment din carte este disponibil la: https://www.raobooks.com/wp-content/uploads/2018/11/FRAGMENT-Ziua-razbunarii.pdf.

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

joi,
23 ianuarie, 2020

#365decarti – Regina desculţă, Ildefonso Falcones

După ce s-a impus în conștiința cititorilor ca un Ken Follett de limbă spaniolă, prin romanele sale Catedrala mării și Mâna Fatimei (apărute de asemenea la editura RAO), scriitorul catalan Ildefonso Falcones abordează secolul al XVIII-lea din istoria iberică, unul de apogeu imperial, considerat al luminilor în cultura hispanică, dar care pentru sclavi, minoritățile etnice […]

miercuri,
22 ianuarie, 2020

#365decarti – 100 de proiecte de grădină de neratat

Trebuie să recunosc că nu sunt cea mai ideală gospodină, dar această enciclopedie marca Larousse m-a făcut extrem de curioasă despre tot ce înseamnă grădinărit, sădire de plante, recipiente și perioade prolifice pentru amenajarea unei terase sau grădinițe. Concepută în stilul inconfundabil al casei editoriale Larousse, enciclopedia răspunde cu succes sarcinii puse: 100 de proiecte […]

marți,
21 ianuarie, 2020

#365decarti – Soare şi nori în Mallorca, Emma Straub

Un proverb spaniol spune că familia este o frânghie ale cărei noduri nu se desfac niciodată, pe această frânghie fiecare membru al familiei ocupând un loc mai mult sau mai puțin stabil, mai mult sau mai puțin fragil, între noduri existând fire împletite, vizibile sau invizibile, reprezentate de relațiile, sentimentele și moștenirea genetică, ce marchează existența […]

Citește toate articolele