Evenimente / Știri

Zece motive să citești Podul de lut, Markus Zusak

❏ Cartea propune o călătorie captivantă care te provoacă să-ți reconsideri viziunea asupra a ceea ce înseamnă să fii uman.

❏ O saga de familie despre pierdere, suferință și împăcare.

❏ Un discurs sincer, de la un capăt la celălalt.

❏ Clay Dunbar nu construiește doar un pod peste un râu ca să-și ajute tatăl, el este chiar puntea între frații săi și părintele a cărui dispariție misterioasă îi umple de resentimente.

❏ Lumea haotică a fraților Dunbar din care adulții lipsesc este apărată totuși de animale, ale căror nume trimit la universul homeric: măgarul Ahile, papagalul Telemah sau peștele de aur Agamemnon.

❏ Dorința fraților Dunbar de a-și menține familia unită dezvăluie că dimensiunea masculină poate  deveni maternă – cei cinci descoperă grija pentru celălalt, compasiunea, duioșia.

❏ Încercarea lui Clay de a înfăptui un miracol, de a construi ceva perfect și statornic, reprezintă însăși dorința de reîntoarcere acasă; nostalgia a ceea s-a pierdut – oameni, locuri – îi dă putere să ierte ce pare fi de neiertat.

Podul de lut este câștigător al Indie Book Award 2019, la categoria Ficțiune.

❏ Romanul este o revenire după 13 ani a scriitorului australian, cunoscut mai ales pentru Hoțul de cărți (Rao, 2011).

❏ Podul de lut reprezintă îndepărtarea de cărțile pentru tineri ( Hoțul de cărți , Mesagerul ) și trecerea spre literatura pentru adulți.

 

Autor: Ioana Popa (Master Teoria și practica editării, Universitatea București, în cadrul Proiectului DigiPub +)

Citește un fragment din carte, la https://www.raobooks.com/wp-content/uploads/2019/03/FRAGMENT-Podul-de-lut.pdf

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele