Evenimente / Știri

Zece motive să citești Podul de lut, Markus Zusak

❏ Cartea propune o călătorie captivantă care te provoacă să-ți reconsideri viziunea asupra a ceea ce înseamnă să fii uman.

❏ O saga de familie despre pierdere, suferință și împăcare.

❏ Un discurs sincer, de la un capăt la celălalt.

❏ Clay Dunbar nu construiește doar un pod peste un râu ca să-și ajute tatăl, el este chiar puntea între frații săi și părintele a cărui dispariție misterioasă îi umple de resentimente.

❏ Lumea haotică a fraților Dunbar din care adulții lipsesc este apărată totuși de animale, ale căror nume trimit la universul homeric: măgarul Ahile, papagalul Telemah sau peștele de aur Agamemnon.

❏ Dorința fraților Dunbar de a-și menține familia unită dezvăluie că dimensiunea masculină poate  deveni maternă – cei cinci descoperă grija pentru celălalt, compasiunea, duioșia.

❏ Încercarea lui Clay de a înfăptui un miracol, de a construi ceva perfect și statornic, reprezintă însăși dorința de reîntoarcere acasă; nostalgia a ceea s-a pierdut – oameni, locuri – îi dă putere să ierte ce pare fi de neiertat.

Podul de lut este câștigător al Indie Book Award 2019, la categoria Ficțiune.

❏ Romanul este o revenire după 13 ani a scriitorului australian, cunoscut mai ales pentru Hoțul de cărți (Rao, 2011).

❏ Podul de lut reprezintă îndepărtarea de cărțile pentru tineri ( Hoțul de cărți , Mesagerul ) și trecerea spre literatura pentru adulți.

 

Autor: Ioana Popa (Master Teoria și practica editării, Universitatea București, în cadrul Proiectului DigiPub +)

Citește un fragment din carte, la https://www.raobooks.com/wp-content/uploads/2019/03/FRAGMENT-Podul-de-lut.pdf

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

marți,
7 mai, 2019

Lansări de carte, întâlniri cu autorii și sesiuni de autografe la Bookfest

La Bookfest va avea loc prima întâlnire cu E. O. Chirovici, după apariția Cărții oglinzilor, primul său roman tradus în 39 de limbi și primit cu entuziasm atât de public, cât și de critica literară. Așadar, sâmbătă, 1 iunie, la ora 13.00, la standul Editurii RAO, va avea loc un eveniment dedicat celui mai tradus […]

luni,
15 aprilie, 2019

Lansarea volumului Jurnalul unui personaj controversat – rememorări provocate de Vartan Arachelian, autor Dinu Săraru

Marți, 16 aprilie, la ora 18.30, la Hotel Novotel, va avea loc lansarea volumului Jurnalul unui personaj controversat – rememorări provocate de Vartan Arachelian, realizat pe baza unor ample interviuri cu scriitorul și dramaturgul DINU SĂRARU. La eveniment, vor lua cuvântul academician Ilie Bădescu, profesor universitar Valeriu Râpeanu, general locotenent Olimpiodor Antonescu, președintele Fundației Niște […]

vineri,
29 martie, 2019

Serialul Nisipuri mișcătoare va fi difuzat săptămâna viitoare  pe NETFLIX 

Ieri seară, la Stockholm, a avut loc o vizionare specială a primului serial suedez realizat de NETFLIX.  Filmul este realizat de producătorul şi scenaristul Pontus Edgren (filmul Bătrânul de 100 de ani care a ieşit pe fereastră şi a dispărut). Primele 6 episoade vor fi difuzate de săptămâna viitoare pe NETFLIX.  ,,Romanul lui Malin Persson […]

Citește toate articolele