Evenimente / Știri

Zece motive să citești Podul de lut, Markus Zusak

❏ Cartea propune o călătorie captivantă care te provoacă să-ți reconsideri viziunea asupra a ceea ce înseamnă să fii uman.

❏ O saga de familie despre pierdere, suferință și împăcare.

❏ Un discurs sincer, de la un capăt la celălalt.

❏ Clay Dunbar nu construiește doar un pod peste un râu ca să-și ajute tatăl, el este chiar puntea între frații săi și părintele a cărui dispariție misterioasă îi umple de resentimente.

❏ Lumea haotică a fraților Dunbar din care adulții lipsesc este apărată totuși de animale, ale căror nume trimit la universul homeric: măgarul Ahile, papagalul Telemah sau peștele de aur Agamemnon.

❏ Dorința fraților Dunbar de a-și menține familia unită dezvăluie că dimensiunea masculină poate  deveni maternă – cei cinci descoperă grija pentru celălalt, compasiunea, duioșia.

❏ Încercarea lui Clay de a înfăptui un miracol, de a construi ceva perfect și statornic, reprezintă însăși dorința de reîntoarcere acasă; nostalgia a ceea s-a pierdut – oameni, locuri – îi dă putere să ierte ce pare fi de neiertat.

Podul de lut este câștigător al Indie Book Award 2019, la categoria Ficțiune.

❏ Romanul este o revenire după 13 ani a scriitorului australian, cunoscut mai ales pentru Hoțul de cărți (Rao, 2011).

❏ Podul de lut reprezintă îndepărtarea de cărțile pentru tineri ( Hoțul de cărți , Mesagerul ) și trecerea spre literatura pentru adulți.

 

Autor: Ioana Popa (Master Teoria și practica editării, Universitatea București, în cadrul Proiectului DigiPub +)

Citește un fragment din carte, la https://www.raobooks.com/wp-content/uploads/2019/03/FRAGMENT-Podul-de-lut.pdf

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

luni,
1 iulie, 2019

Filmul bazat pe volumul Crimele din Osage County îl va avea în rol principal pe Leonardo di Caprio

Potrivit Deadline.com, șeful Paramount a anunțat încheierea unui contact pentru finanțarea și distribuția filmului Crimele din Osage County (Killers of the Flower Moon), semnat de David Grann, în timpul târgului CineEuropa, organizat la Barcelona. Regia filmului va fi realizată de Martin Scorsese, scenariul de Eric Roth, iar Leonardo di Caprio va juca rolul principal. Compania […]

miercuri,
26 iunie, 2019

Iubire, nemurire și realitate virtuală în Invenția lui Morel, Adolfo Bioy Casares

Teama de moarte, dorința de a trăi veșnic și de a cunoaște iubirea perfectă – iată cele mai puternice sentimente ale ființei umane. Romanul lui Casares împletește aceste teme esențiale ale literaturii universale: le pune într-o lumină nouă și propune un nou mod de abordare. Publicat în 1940, romanul a fost primul de acest gen […]

miercuri,
19 iunie, 2019

De la Frodo la Kullervo: Aventura finlandeză a lui J.R.R. TOLKIEN

În 1913, tânărul Roland Tolkien aștepta examenul de literatură clasică – un curs pe care îl urmau cei mai buni studenți de la Oxford. Să ai o bursă la Oxford era o mare șansă pentru Roland, un orfan sărac. O diplomă în literatură clasică i-ar fi asigurat viitorul. Însă Roland nu se pregătea pentru acest […]

Citește toate articolele