Evenimente / Știri

De citit într-un weekend ploios

 

Intrați în El Encanto, Susana López Rubio

Romanul prezintă povestea de dragoste dintre Patricio, un tânăr venit în Havana din Asturias, o provincie a Spaniei măcinată de conflictele Războiului Civil, și Gloria, soția celui mai puternic mafiot din Cuba, cu care a fost silită să se căsătorească pe când era adolescentă. O iubire interzisă, un incendiu în urma căruia arde magazinul de lux El Encanto, loc emblematic în care veneau stelele Hollywood-ului, întâmplări dramatice, răsturnări de situație – un roman complet și complex, care descrie atmosfera fascinantă a Havanei acelor vremuri. Citește un fragment din carte.

Chipul dur al despărțirii, Michael Connelly

Harry Bosch, detectiv particular care tocmai a pus punct unei cariere de peste 30 de ani în poliția  din Los Angeles,  este foarte selectiv atunci când își alege clienții. Atunci când acceptă o întâlnire cu unul dintre cei mai influenţi miliardari din sudul Californiei, Bosch simte că are în față un caz complicat. Bărbatul, în vârstă acum, încearcă să afle ce s-a întâmplat cu singura femeie pe care a iubit-o cu adevărat și care este soarta copilului născut din relația cu ea. Pornit pe urmele posibilului moștenitor al unei averi uriașe, detectivul descoperă o țesătură încurcată din care nu lipsesc trădarea, crima, corupția. Citește un fragment din carte.

Duelul vrăjilor, Sebastien de Castell

Cum supraviețuiești unui duel al vrăjilor,

când nu ai niciun dar special?

Toți credem că suntem unici. Că ne-am născut să realizăm ceva măreț. Că avem puteri nebănuite, care abia așteaptă să fie descoperite. Dar dacă în viață lucrurile nu funcționează așa? Dacă, în loc să aștepți să capeți puteri speciale, decizi să le obții exersând? Să devii special, în loc să aștepți ca asta să se întâmple de la sine?

Citește un fragment din carte.

Fără mine, Gayle Forman

Personaje înduioșătoare, o femeie gata să lase totul în urmă pentru a se redescoperi. O lume în care iertarea, maturizarea, înţelegerea trecutului și descoperirea de sine conturează povestea personajului principal, Maribeth Klein. Gayle Forman este un fin observator al

naturii umane, iar romanul său irezistibil aduce în discuţie ideea de a fi mamă în ziua de azi, și pune întrebarea: ce se întâmplă când o femeie în toată firea fuge de acasă?

Dublă identitate, S.K. Tremayne

La un an după ce una dintre fetele lor gemene, Lydia, a murit într-un accident, părinţii lor, Angus și Sarah Moorcraft, se mută pe o insuliţă din Scoţia, pe care Angus a moștenit-o de la bunica lui. Acolo cuplul speră să-și pună ordine în viaţă după tragicul accident. Și totuși, după ce la puţin timp Kirstie, geamăna rămasă, susţine că s-a comis o greșeală și că ea este, de fapt, Lydia, viaţa cuplului mai primește o lovitură. Așadar, mister! Cine a murit cu adevărat în accident?

 

 

Nisipuri mișcătoare, Malin Persson Giolito – un roman despre inocență, vinovăție și culisele tribunalelor. Deținător al premiilor Cel mai bun thriller suedez al anului (2016), Cea mai vândută carte de ficţiune în Suedia (2017) şi Glass Key Award (2016),  romanul va fi ecranizat, devenind astfel primul serial suedez produs şi difuzat pentru Netflix. Personajul spune povestea Majei Norberg, o adolescentă de 18 ani apreciată în comunitate, implicată într-un atac armat la școală.

Eleanor Oliphant se simte excelent, Gail Honeyman

Cartea de debut a autoarei britanice s-a situat printre cele mai bune cărți ale anului (2017). A fost vândută în peste un milion de copii în Marea Britanie, s-a clasat timp de 10 săptămâni pe primul loc în topul UK Sunday Times Bestseller și în top 10 timp de 30 de săptămâni. Cartea a obţinut la începutul anului distincţia Costa Book Awards, care premiază cele mai bune cărţi de literatură ale anului anterior, publicate în Irlanda şi Marea Britanie. Povestea autoarei, care publică prima carte la 40 de ani, povestea eroinei, tema cărţii, mesajul, acela potrivit căruia oricând poţi avea viaţa pe care ţi-ai dorit-o – toate acestea sunt motive care au dus la succesul cărţii.

Coloana de foc, Ken Follett

Romanul are drept sursă de inspiraţie evenimente istorice, însă autorul nu urmăreşte doar domnia Elisabetei I sau viaţa altor regi şi regine din Europa, ci, mai ales povestea celor care se află în spatele deciziilor care au schimbat cursul istoriei. Acţiunea se petrece în Kingsbridge, un orăşel fictiv dar şi în Franţa, Spania, Olanda. Însă tabloul idilic, presărat cu  grădini, castele, catedrale, contrastează cu tulburătoarele evenimente istorice care se petrec aici: crime, conspiraţii, ameninţări, şantaj – toate acestea având ca scop înlăturarea reginei Elisabeta, considerată prea tolerantă faţă de protestanţi.

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

marți,
31 martie, 2020

#365decarti –„Black Beauty”, Anna Sewell

„Black Beauty este una dintre istoriile care marchează cu succes copilăria fiecărui cititor. Trecută în mai toate listele de must read, cartea dezvăluie destinul unui armăsar negru, de toată frumusețea. Naratoarea, Anna Sewell, care, apropo, a trecut în neființă la cinci luni după apariția romanului, devine o portavoce a animalului aproape totemic și ne oferă […]

luni,
30 martie, 2020

#365decarti –Nebunie în familie, William Saroyan

O vreme l-am confundat pe William Saroyan cu William Styron. Apoi am văzut The Banishment, filmul lui Andrei Zvyagintsev, ecranizarea uneia din cărţile lui şi mi-am zis că e timpul să fac ceva în acest sens. Aşa că am intrat în librărie, am luat una din cărţile lui de pe raft şi am citit primele […]

Citește toate articolele